Aanzoekringen of verlovingsringen

Aanzoekringen of verlovingsringen

Als symbool van je liefde speelt de verlovingsring een belangrijke rol bij het aanzoek. De ring weerspiegelt het verlangen dat je je leven wilt doorbrengen met deze ene speciale persoon. 

Waarom een verlovingsring?

Het geven van een verlovingsring heeft een lange traditie die teruggaat tot de oudheid. Destijds was het een teken dat de bruid de bruidsschat had ontvangen. Later werd de verlovingsring het romantische symbool dat we vandaag kennen.

De verlovingsring staat voor de belofte van het huwelijk, het symboliseert toewijding aan je geliefde.

De vorm van de ring wijst al naar de betekenis: het is cirkelvormig - zonder begin en einde - en werd zo een universeel teken van eeuwige liefde en loyaliteit, perfectie en oneindigheid.

 

Welke type verlovingsring ga je kiezen?

 Dan komt natuurlijk het moment dat je voor je aanstaande vrouw die ene speciale ring gaat uitzoeken, een spannende zoektocht waarbij je wel onze hulp kunt gebruiken. Wordt het een klassieke ring met 1 diamant of een "vintage" stijl ring? Houd ze van strak en een moderne vormgeving, geelgoud, witgoud of zilver?

Bij Mignon Juwelier hebben we een uitgebreide collectie aanzoeksringen van meerdere Nederlandse ateliers. Gezet met echte diamanten of een mooie edelsteen zoals saffier, topaas, aquamarijn of robijn. We hebben een aantal types ringen voor je op een rijtje gezet.

  • De klassieke verlovingsring is gemaakt van geelgoud of witgoud en heeft 1 centrale steen. De edelsteen die het meest gebruikt wordt is een briljant geslepen diamant in een hogere zetting. Deze ring wordt later meestal tegen de trouwring aangedragen
  • De “vintage style” verlovingsring. Ook deze ring is gemaakt van geelgoud of witgoud en wordt gezet met briljant geslepen diamant. Deze ring is gezet met meerdere diamanten en grijpt qua ontwerp terug op ontwerpen van ringen uit de Victoriaanse tijd, de Art Deco periode en de jaren 20/30 van de vorige eeuw.
  • De entourage ring, ook wel bekend als de Lady Diana-ring. En schitterende klassieke ring met centraal een gekleurde edelsteen, bv saffier of robijn, met daaromheen gezet diamanten.

 

Is dit niet wat bij jouw aanstaande past? Natuurlijk kun je ook voor een moderne ring gaan in zilver of van titanium. Kijk bijvoorbeeld eens bij de ringen van het Nederlandse merk Jéh Jewels of N()L sieraden, mooie handgemaakte ringen met een heel eigen uitstraling.

Boccia is het merk dat wij hebben met mooie titanium sieraden, zij hebben een uitgebreide collectie ringen. De damesringen zijn ook vaak gezet met echte diamant

 

Unieke verlovingsring laten maken.

Ben je toch echt op zoek naar een ring die niet in bestaande collecties zit, dan kunnen wij in ons eigen atelier natuurlijk ook een ring voor je ontwerpen en met de hand maken.

In een gesprek kunnen we dan samen al je wensen en ideeën uitwerken tot een “custom made” ring. Ook als je bijvoorbeeld een eigen edelsteen in de ring wil laten verwerken is dat zeker mogelijk.

 

Laat je inspireren op onze website en in onze winkel, samen vinden we de perfecte ring,

 

Liefs team Mignon