HET ATELIER

We repareren.

We ontwerpen.

We creëren.

Het goudsmeden neemt een steeds belangrijkere plaats in bij Mignon Juwelier. 

Of het nu gaat om een reparatie of het maken van een compleet nieuw sieraad wij werken met passie en liefde aan iedere opdracht.


omwerken van sieraden

Een tweede leven.

Het omwerken van een sieraad kan op twee manieren:


Het sieraad (bv een trouwring) wordt intact gehouden maar we voegen er goud en/of edelstenen aan toe.

In de foto naast deze tekst ziet u een voorbeeld van twee trouwringen die niet zijn omgesmolten maar in elkaar zijn gemonteerd. 

De buitenste ring is aan de bovenzijde wat breder gesmeed en uit elkaar gebogen. Hiertussen een zetting gemonteerd waarin as is verwerkt en een citrien in gezet is.

Ook is op 1 helft van de ring de vingerafdruk gegraveerd.


Wat ook mogelijk is, is om het goud van de betreffende sieraden samen te smelten en een heel nieuw sieraad te maken.

Op de foto onder deze tekst is geel en witgoud apart van elkaar gesmolten en opnieuw vormgegeven tot een strakke moderne ring.

De diamant die in deze ring is verwerkt kwam uit de originele trouwring en komt zo ook weer mooi tot zijn recht in een nieuwe strakke zetting.

reparaties

Wat is er mogelijk?

Wij repareren alle soorten sieraden: ringen, kettingen, armbanden, oorsieraden. Is een ring te klein of te groot geworden, heeft u een gebroken ketting of armband, als u met uw reparatie in de winkel komt kunnen wij beoordelen of uw sieraad gerepareerd kan worden.


Als u de reparatie komt brengen is het vrijwel altijd mogelijk om meteen een prijsindicatie te geven wat de kosten van de reparatie gaan worden. Zijn er veel werkzaamheden aan een sieraad dan kan er ook eerst een prijsopgave gemaakt worden.

Heeft een sieraad teveel slijtage zullen we ook aangeven dat het niet raadzaam is om te repareren.

wat kost een nieuw sieraad maken?


Dat is toch altijd heel duur.Vaak merken wij dat mensen denken dat het altijd heel erg kostbaar is om een nieuw sieraad te laten maken van eigen goud.

We merken gelukkig ook vaak dat men dan aangenaam verrast is over de uiteindelijke prijs.


Hoewel de prijs natuurlijk heel erg verschilt per sieraad kun je globaal wel zeggen dat het maken van een gladde ring begint vanaf €375.-. 

De tijd die ook meegeteld moet worden is de tijd die gaat zitten in het voorbereidende werk om het goud uiteindelijk gebruiksklaar te maken.

Stenen die uit de zettingen gehaald moeten worden, het zuiveren van het goud, het gieten en dan het smeden en walsen van het materiaal om het de goede vorm te geven.

Het maken van het ontwerp en van een eventueel proefmodel zijn allemaal werkzaamheden die horen bij het proces van een uniek handgemaakt sieraad.


Wat natuurlijk onbetaalbaar is, is de emotionele waarde die een nieuw sieraad krijgt als er goud gebruikt is van geliefde (erf)stukken.

Ook benieuwd wat er mogelijk is? Maak een afspraak met onze goudsmeden.


handgemaakt van "oud goud"

Uit de werkplaats van Mignon

Om een indruk te geven van alle mogelijkheden die er zijn met uw eigen goud hebben we hier een "look-book" met handgemaakte sieraden van de afgelopen jaren. 

Alle sieraden hebben hun eigen verhaal en geven de drager een blijvende herinnering aan een geliefd persoon, een mijlpaal of het vieren van een speciaal moment.