Atelier

Mignon Juwelier & Goudsmeden heeft de beschikking over een eigen werkplaats voor zowel de reparaties aan sieraden als de reparaties aan horloges. Ook werken wij nauw samen met andere goudsmeden en horlogemakers, die ieder hun eigen specialisme hebben. Denk aan het zetten van edelstenen, het werken met 3-d modellen, de graveur voor vingerafdruk gravures of een gecompliceerd uurwerk dat gereviseerd moet worden. Samen met al deze vakmensen verzorgen wij een breed scala aan reparaties.

Alle sieraden en horloges ondervinden slijtage door het dragen en moeten van tijd tot tijd gecontroleerd en soms ook gerepareerd worden. Zo zijn de edelmetalen zilver en goud zachtere metaal soorten en door beweging en stoten treedt er slijtage op. Hierdoor worden schakels van armbanden en kettingen dunner maar ook de zetpootjes van bijvoorbeeld uw diamanten ring verslijten. Wij adviseren u dan ook om 1x per jaar de zettingen te laten controleren van uw sieraden om verlies van de diamanten of andere edelstenen te voorkomen.

Is een sieraad toch stuk gegaan dan kunnen wij vrijwel altijd ter plekke voor u beoordelen wat we voor u kunnen doen en wat de kosten van de reparatie zijn. Als er meer tijd voor nodig is om te beoordelen wat er aan het sieraad gerepareerd moet worden dan maken wij eerst een prijsopgave voor u.

Hoewel wij een sieraad altijd eerst moeten zien om de reparatie en de kosten te beoordelen, geven wij toch alvast een indruk van de prijzen van een aantal veelvoorkomende reparaties:

Solderen zilveren collier of armband: Vanaf € 15,00
Solderen gouden collier of armband: Vanaf € 25,00
Verkleinen zilveren ring: Vanaf € 25,00
Verkleinen gouden ring: Vanaf € 40,00
Vergroten zilveren ring: Vanaf € 30.00 (stukje zilver ertussen plaatsen)
Vergroten gouden ring: Vanaf € 65.00 (stukje goud ertussen plaatsen)

Horloge reparaties

Het repareren van horloges is natuurlijk een vak apart, wij werken samen met een gerenommeerd horloge reparatie/ service atelier die zowel kleine reparaties als een volledige revisie van uw uurwerk verzorgen.

Vooral mechanische horloges en automaten hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven lopen. Het uurwerk wordt dan helemaal uit elkaar gehaald en gereinigd, alle onderdelen worden weer olie gegeven en ingevet waar nodig. Dan wordt het uurwerk opnieuw afgesteld zodat het horloge weer perfect op tijd loopt. Het reviseren van uurwerk is een tijdrovende behandeling maar dan loopt uw horloge weer jaren goed. Ook hier geven wij desgewenst eerst een prijsopgave zodat u een goed inzicht heeft in de kosten van uw reparatie.

Wij geven u alvast een indruk van de prijzen van de meest voorkomende horloge reparaties:

Batterij vervangen: Vanaf € 10,00
Waterdicht maken (incl. batterij): Vanaf € 50,00
Nieuwe kroon: Vanaf € 35,00
Nieuwe stift: Vanaf € 35,00
Nieuw glas: Vanaf € 45,00
Nieuw uurwerk: Vanaf € 50,00
Volledig onderhoud (excl. Onderdelen): Vanaf € 85,00

HET LATEN MAKEN VAN EEN NIEUW SIERAAD                                   

Zoals al aangegeven werken in ons eigen atelier twee goudsmeden. Zij repareren niet alleen uw sieraden maar kunnen voor u ook een nieuw sieraad maken, zelfs naar uw eigen ontwerp.

Heeft u een speciale gelegenheid waar een bijzonder sieraad bij hoort of zoekt u unieke trouwringen wij kunnen voor u een ontwerp maken en dat voor u smeden.

Ook als u sieraden geërfd heeft die u zo niet gaat dragen, kunnen wij deze voor u omwerken naar een mooi nieuw sieraad, waar nog steeds die emotionele waarde aan zit. Met soms kleine veranderingen krijgen deze sieraden toch weer een heel nieuw (eigentijds) uiterlijk.