Gaatjes prikken bij Mignon

Bij Mignon Juwelier zijn we al jaren gespecialiseerd in het prikken van gaatjes. Is het je eerste gaatje dat geprikt moet worden of is het al nummer 2,3,4 of 5. Bij onze ervaren medewerksters ben je in goede handen.


Al jaren maken we bij Mignon gebruik van het systeem van Studex, system75. Studex is al lange tijd marktleider op het gebied van gaatjes prikken en met hun innovatieve systeem wordt het gaatje snel, hygiënisch en vrijwel pijnloos gezet.


Ook een groot voordeel van system75 is dat het door de GGD is goedgekeurd om in het kraakbeen gebied te mogen gebruiken. De scherpe punt van de oorknop en de steriele verpakking zorgen voor een perfect gepiercet oor. Ook is het stekertje van de oorknop langer zodat deze niet strak zit wanneer het oor eventueel wat opzwelt.


Voor de allerjongsten van 3 tot 24 maanden hebben we speciale baby oorknopjes van system75 om mee te prikken. Deze zijn van een klein formaat zodat uw kindje er geen last van heeft als ze erop gaan liggen.

Gaatjes prikken wordt op afspraak gedaan.

Om ervoor te zorgen dat wij alle tijd hebben om zorgvuldig de gaatjes te prikken, doen wij dit alleen op afspraak. Je kunt hiervoor een afspraak maken via onderstaande knop.

Het proces 

Het kan soms best spannend zijn. Maar het stelt eigenlijk niet veel voor. Hier zullen we stap voor stap uitleggen hoe het er aan toe gaat.

Wanneer je naar de afspraak komt, laten we eerst de verschillende oorknopjes zien die er zijn om te prikken. De oorknopjes zijn er in verschillende prijzen. Zodra je een keuze hebt kunnen maken, pakken wij de knopjes erbij en mag je op onze kruk plaatsnemen.

Vervolgens ontsmetten we de oren en zetten wij een stipje waar dat de oorbellen mogen komen. Pas als jij en io vinden dat het stipje goed staat, gaan wij de oorbellen prikken.

De oorbellen worden dan in ons instrument geplaatst. Met het instrument plaatsen wij de steker van het oorknopje op het stipje en prikken wij het gaatje. 

Na-verzorging

De verzorging van het gaatje is heel belangrijk. Na het prikken moet je de eerste tijd je oor goed ontsmetten. Hiervoor hebben wij 2 soorten ontsmettingsmiddel.

Met een klein flesje antisept moet je de eerste 4 dagen in de ochtend en avond druppelen en dan mag je na 6 weken de oorknopjes wisselen.

Met onze sprayflacon ontsmettingsmiddel, spray je 3 weken lang in de ochtend en avond en mag je zelfs na 3 weken ook al de oorknoppen wisselen.

Wat ook niet onbelangrijk is om te benoemen is dat tegenwoordig NIET meer gedraaid hoeft te worden met het knopje.

Verder raden wij altijd aan er het eerste jaar dag en nacht iets in te houden om te voorkomen dat het dicht groeit. 

Studex Advanced

Waar je met andere ontsmettingsmiddelen 6 weken moet wachten om een oorbel in de oorlel te vervangen, kan dit met Studex Advanced al na 3 weken. Ook een piercing in het kraakbeen kan men met dit middel al na 8 weken vervangen in plaats van 12 weken.

STUDEX® ADVANCED bevat natriumhypochloriet, het natriumzout van hypochlorigzuur. Dit middel reinigt en verzorgt de huid zonder prikken of irritatie en is zeer effectief tegen micro-organismen zoals bacteriën en schimmels.

Vermindert roodheid en irritatie tijdens

het genezingsproces, vermindert de kans op infectie en verzorgt en kalmeert de huid. De kosten hiervan zijn €15.

Sensitive

Deze oorbellen zijn gemaakt van kwalitatief chirurgisch staal en laten zelfs de meest gevoelige oren stralen. De Sensitive by STUDEX® oorbellen zijn de perfecte oorbellen om te dragen nadat de genezingsperiode van het gaatjes prikken afgelopen is en je de prikoorbel mag vervangen.


De kosten van deze oorbellen variëren tussen €21 en €45.

Studex system 75

Het Studex systeem 75 is nauwelijks voelbaar, bijna volledig geluidloos en dus ook ideaal voor kinderen. Het is het meest hygiënische systeem: De oorbellen zitten in een enkele cartridge, die direct in het instrument geplaatst kan worden. 

Doordat de steker zichtbaar is, is het mogelijk om op de millimeter precies de gaatjes te zetten. Dit systeem verzekert een zeer zachte plaatsing van de oorbel. 


De oorbellen worden met dit innovatief systeem in het oor gezet/ geprikt in tegenstelling tot de oude manier van het gaatjes schieten.

De knopjes die met dit systeem gezet worden kosten tussen de €25 en €55 per paar.