25 jaar Mignon Juwelier & Goudsmeden

25 jaar Mignon Juwelier & Goudsmeden

25 jaar Mignon

Mignon Juwelier & Goudsmeden viert feest

Ter gelegenheid van het zilveren jubileum van Mignon blikken directeuren Albert Habraken en Sandra van Valkengoed terug op 25 jaar historie van hun bedrijf. Ze vertellen waar Mignon Juwelier & Goudsmeden, met thans vijf fulltime- en parttimemedewerkers, nu staat en geven de trend aan voor de toekomst. Ook lichten ze een tipje van de sluier op, als het gaat over de feestelijkheden rond hun 25-jarig bestaan.

Op 15 juni 2021 is het 25 jaar geleden dat Hanneke Habraken-van Rijswijk en Elly van Esch-Maas op Dorpsstraat 24 een winkel in sieraden begonnen. Ze dachten met een leuke winkel en gunstig geprijsde sieraden veel klanten te bereiken en dat was ook zo. De winkel liep vanaf de opening goed. Na een jaar moest Elly helaas om gezondheidsredenen afhaken en moest Hanneke op zoek naar vervanging. Die vond ze in de persoon van Sandra van Valkengoed, die een goudsmidopleiding had  genoten. Sandra was aangenomen als verkoopster en had daarnaast haar eigen bedrijf als goudsmid.

In 2004 werden onder de hoede van Sandra goud- en zilverreparaties en aanverwante goudsmidwerkzaamheden in eigen beheer gestart. Horlogereparaties werden al onder de hoede van de heer G. Bouwman in eigen beheer uitgevoerd. Mignon Sieraden begon steeds meer een hoger gekwalificeerd bedrijf te worden.

In 2007 deed zich de kans voor een winkelpand op Dorpsstraat 15 te huren. Daar werd Mignon Juwelier geopend en op Dorpsstraat 24, Mignon Stijl in Trend. In juni 2011 kwamen, na een grote verbouwing, beide winkels onder één dak op Dorpsstraat 15. Hij mocht er zijn, de nieuwe winkel. Een totaal eigen concept, open, gastvrij, laagdrempelig en erg stijlvol.

Nieuwe ontwikkeling

Na een paar jaar werd het duidelijk dat de vraag naar trend, bijou en andere onedele sieraden afnam, maar dat de vraag naar een duidelijk betere kwaliteit sieraden, juwelen en horloges juist toenam. En deze tendens heeft zich doorgezet. Mignon speelt daar op in en richt zich al langere tijd op een meer aansprekend, tijdlozer segment. Mignon Juwelier & Goudsmeden biedt een ruime collectie in het midden- en middelhoog segment, vaak met Nederlandse producten en altijd van Europese makelij. De nadruk licht daarbij op duurzaamheid. Mignon wil zich daarnaast meer richten op het eigen werk van hun goudsmeden. Ook hier speelt duurzaamheid een grote rol. Zo is het mogelijk bestaande sieraden aan te passen of te recyclen. ‘Bij bestaande en nieuw te ontwerpen sieraden is het goed mogelijk om de eigen ideeën van de klant vorm te geven’, zegt Sandra. ‘En kwaliteit hoeft niet persé duur te zijn’, voegt Albert toe. Ons motto ‘betaalbaar exclusief’ is nog steeds van toepassing. Met de nadruk op en de aandacht voor het eigen werk, zal de winkel een kleine metamorfose ondergaan en een ander karakter krijgen.

Feest

‘Op 15 juni aanstaande is het feest, dat we samen met onze klanten willen vieren, ondanks de beperkingen van dit moment. We nodigen u van harte uit om zeker in de maand juni eens bij ons binnen te lopen. U bent het tenslotte waar het om draait. Uw trouwe klandizie en spontane aankopen doen ons als Mignon Juwelier glunderen van trots.’ De directeuren Hanneke, Albert en Sandra en hun vijf medewerkers willen deze feestmaand graag met u vieren. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum hebben we het hele jaar een aantal leuke acties voor u in petto. Via onze website en socials houden we u op de hoogte. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u niets wil missen.