Hoe kies ik de perfecte trouwring?

Hoe kies ik de perfecte trouwring?

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen. Naast alles wat er geregeld moet worden voor de trouwdag is het kiezen van de trouwringen een van de belangrijkste keuzes die jullie gaan maken. De ringen zijn een blijvend symbool van jullie verbintenis en na de trouwdag draag je de ring iedere dag. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welk budget, materiaal en vorm voor jullie het beste is.

Wat fijn dat jullie meer willen zien van de collectie trouwringen van Mignon Juwelier & Goudsmeden
We gaan ons uiterste best doen om samen met jullie het perfecte paar ringen te vinden.

TIPS VOOR DE EERSTE AFSPRAAK

* Neem ruim de tijd voor de eerste afspraak, er zijn zoveel mogelijkheden, het is niet leuk om te moeten haasten.

*  Houd er rekening mee dat het maken van jullie trouwringen zeker 4-6 weken duurt, alles kan sneller als het moet maar liever vermijden we stress...

* Gaan jullie de ringen aan de linker- of aan de rechterhand dragen? Dit is belangrijk vanwege het verschil in maat tussen de linker en de rechterhand.
Officieel is het de linkerhand als je katholiek bent en de rechterhand als je protestant bent, ben je "niks" kies dan wat praktisch is. Tijdens de reformatie is er een verschil ontstaan tussen de hand waaraan katholieken en protestanten de trouwring dragen. De linkerhand wordt trouwens ook in andere culturen vaak gekozen als de hand waaraan de trouwring wordt gedragen, de ringvinger stond volgens het oude volksgeloof in verbinding met het hart en zo is dit gebruik ontstaan; de linkerhand ligt dichter bij het hart. 


* Welk materiaal willen jullie? Goud of bijvoorbeeld titanium? Zilver is bijvoorbeeld minder geschikt vanwege de zachtheid van dit edelmetaal. Goud is traditioneel gezien het materiaal waar de meeste trouwringen van gemaakt worden. Het is duurzaam en gaat een leven lang mee. De warme glans van het geelgoud, de chique uitstraling van witgoud of mysterieus roségoud, welke keuze jullie maken is natuurlijk een kwestie van smaak maar ook welke kleur goud het mooiste staat bij de tint van de huid. Een combinatie van 2 of meer kleuren goud kan ook het ontwerp van de trouwring versterken. Platina is in Nederland wat minder gebruikelijk maar is ook een schitterend edelmetaal. Het is het meest zeldzame edelmetaal en heeft ook het zwaarste gewicht van alle edelmetalen. Ook een groot voordeel van platina is dat het niet slijt. Waar goud na vele jaren dragen dunner wordt zal platina altijd haar originele dikte behouden en nooit afslijten.

 

Het graveren van jullie ringen is de laatste stap om de ring helemaal persoonlijk te maken. Traditioneel wordt in de ring de naam en de datum gegraveerd maar er is echt veel mogelijk om de gravure heel persoonlijk te maken. Kies bijvoorbeeld voor een handgravure, deze gravure wordt door de graveur er met de hand ingestoken en heeft veel meer diepte en effect dan een machinale gravure. Ook is het mogelijk om je eigen handschrift in te laten scannen en dat in de ring te graveren. Wil je een korte tekst of een koosnaam in je ring, afhankelijk van de lengte van de tekst is ook dat geen probleem. Ook romantisch is om bijvoorbeeld een symbool zoals een hartje tussen jullie namen te graveren. Denk eens “out of the box” voor de finishing touch van jullie ringen.* Wij hebben bij Mignon Juwelier een uitgebreide  collectie trouwringen van vier gerenommeerde ateliers. Klassiek, modern, ingetogen of uitbundig bezet met diamant. Hebben jullie een eigen ontwerp in gedachten in ons atelier kunnen wij voor jullie je eigen unieke ringen smeden.

Genoeg om over na te denken maar samen met ons team komen jullie daar zeker uit.

 

Graag tot ziens, team Mignon Juwelier & Goudsmeden.